Boek

noten gekraakt RGB 72 dpi versie 2

Interview over het boek op L1 TV.

Gratis PDF Noten gekraakt – leven als een zondagskind
Graag wil ik het boek voor iedereen toegankelijk maken. Vandaar dat nu ook de hele pdf gratis te lezen en downloaden is: pdf noten gekraakt.

Wil je het E-book ontvangen? Stuur dan een mail met deze vraag via het contactformulier.
Dan toch maar een easteregg kiekeboe
Een idee hebben wat lezers schrijven?
Hi Mirtel, De week na mijn bezoek aan jullie ben ik aan je boek begonnen. Wow, complimenten. Zo open, zo eerlijk en lekker te lezen, top ! De herkenbare personages, uit de tijd dat ik jou wel eens zag. Het stuk over Martijn ……tja daarna heb ik het dichtgeslagen en heb het toen op de kast gelegd…. toen ik langs jullie huis reed, dacht ik weer aan je boek en ben de dag erna weer verder gegaan en dus zojuist de laatste pagina gelezen. Echt een te gek boek Mirtel, ben blij dat ik het heb gelezen. En was me ook de hele tijd, tijdens het lezen ervan aan het afvragen over mezelf, gaat mijn boek ook zo lekker lezen? Ga ik ook zo goed schrijven….?? Hahaha….het heeft me aan alle kanten bezig gehouden. Als allerlaatste nog even je boodschap voorin gelezen en met een dikke glimlach dicht geslagen. Te gek, een diepe kijk in jouw leven, je struggles, hoe je uiteindelijk zo geworden bent zoals je nu bent…..een stralende, mooie vrouw…..thanx voor het delen !!!


Ben je boek aan het lezen. Kan het niet aan de kant leggen. Ik Voel resonantie, wat ben je een prachtig mens! Zo mooi beschreven… Dank je voor het delen!


Vroeg uit de veren, manlief en hondenkroost nog in diepe slaap dus ik dacht nu ga ik toch eens reageren op je bijzondere boek. Ik had het in 1 middag uit, enerzijds voelde ik gek genoeg een beetje bezwaard tijdens het lezen omdat ik zoveel van jou mocht zien en natuurlijk ook mensen ken waar je over schrijft. Ik had soms het gevoel dat ik eerst had moeten vragen of ik wel binnen mocht komen. Snap je wat ik bedoel? Ik voelde me bezwaard en vereerd tegelijk dat ik dat mocht lezen. Tegelijkertijd was het alsof ik voor een deel mijn eigen verhaal las. Natuurlijk allemaal andere situaties maar de lessen die je meegeeft ( erg sterk overigens) zijn de lessen die ik ook heb moeten leren en nog steeds leer.

Het stuk over Martijn waarin je beschrijft je eigen broer niet meer te herkennen, het soms ook niet aankon om hem te ontvangen en de afloop is zo mooi en met respect geschreven. Je voelt gewoon je onmacht van de situatie en de liefde voor hem maar ook het gevecht voor en met  jezelf. Ook weer apart dat je een situatie die je vanaf de zijlijn hebt meegekregen nu zo direct en zo vanuit jouw hart jaren later leest. Martijn, voor mij die mooie lieve jongen met zijn even zo mooie zusje en die gekke vriendengroep. Dat was het toen voor mij, een gekke vriendengroep. Leuk maar vreemd voor iemand die gewend was om tussen de collegetypjes te zitten. Des te interessanter dus want zonder dat ik me nog verder echt een naam kan herinneren zaten er wat persoonlijkheden tussen. De naam van Martijn en ook die van jou wist ik echter meteen en ook nooit vergeten. Die twee mooie en lieve mensen uit dat gekke groepje hahaha ja zo heeft het er echt altijd ingezeten, sorry.

Anyway ik vind en vond het een bijzonder boek waarbij de wijze waarop je de lessen meegeeft ik echt top vind en knap opgezet en in de verhaallijn verweven.

Ik vind het een eer!

hoi lieve Mirtel,
dit is de reactie from my heart:

Wowie, wat een PowerGirl en PowerWoman ben jij………….
Mooi Mooi Mooi
Dank Dank Dank

Toen ik je voor het eerst zag bij Jolanda was het voor mij al : wat een mooie krachtige vrouw, maar nu werd dat gevoel op vele manieren zichtbaar en ondersteund.
Natuurlijk is er in al jouw ervaringen ook veel herkenning met mijn struggel in life, maar er zijn even zovele totale verschillen, en dat is goed, want dat “verbreed” alleen maar.
Wat ik het allermooiste vond ( d.w.z. zo heb IK het ervaren) is dat niet alleen jij jezelf erkende, maar dat jij ook “erkend” WERD.
Voor mij voelt het dat je DAT ook voor “mij” gedaan hebt EN voor “ons allemaal”…………..
Super be-DANK-t daarvoor…

In 1 ruk boek van @SwitchZin uitgelezen. Mooi hoe open Mirtel over haar leven vertelt. Heel herkenbare dingen. Dankjewel voor het delen.

Je hebt een mooi boek geschreven Mirtel! Brene Brown zou het zo als voorbeeld van kwetsbaar op durven stellen kunnen nemen. 

Aan een stuk door het boek van Mirtel gelezen. Was te boeiend om opzij te leggen. “Dan is het leven goed zoals het is, ben ik goed zoals het is, is de ander goed, is dat wat gebeurd goed. Is alles goed.”

Kreeg voor mijn verjaardag jouw boek. Heb het in 2 dagen uitgelezen. Een mooi boek, waar ik zeker wat aan heb gehad. Jouw boek wordt nu door mijn vriendin gelezen en die is ook weer enthousiast.

Ik dacht ik doe het ook eens: niet gebruikelijk maar toch doen wat in je hoofd op komt. Ik heb de afgelopen dagen hele leuke momenten gehad maar ook hele zware. Ik werd vannacht om 4 uur wakker. Ik heb even in je boek gelezen en dit gaf mij een dusdanige rust zodat ik daarna weer diep in slaap viel. Hierdoor heb ik vandaag weer gelukkig energie.

Ik heb afgelopen vrijdag je boek gelezen en voordat ik het wist was deze alweer uit. Oftewel in 1 keer gelezen. Grote complimenten voor je boek. Je mag hier met recht heel erg trots op zijn. Ik heb gelachen, gehuild en ik ben nog steeds hierover aan het nadenken. Zeker een boek wat je bij blijft en waar ik nog veel aan zal terugdenken in bepaalde situaties. Voor mij zijn bepaalde stukken zeer herkenbaar en kon ik ook letterlijk voelen wat je met bepaalde situaties bedoelde. Wat een verademing dat,soms moeilijke situaties, nu eens op een eerlijke en niet bewerkte wijze worden beschreven. Gewoon zoals het is en dat is mijn inziens toch ook meer dan goed. 

Lieve mirtel, dankjewel ..heb je boek bijna uit..IEDEREEN moet dit gewoon lezen!!

Meer lezen? Zie: Reacties boek

Winkelverkoop
Het boek is te koop bij

Privéverkoop met persoonlijke notitie
Je kunt het boek ook via mij bestellen. Dan ontvang je een boekenlegger erbij en een persoonlijke tekst in het boek (voor jezelf, of als je het iemand cadeau wilt doen). Het boek kost dan € 12,50 + 3,50 verzendkosten.  Wil je dit? Stuur mij dan een mail voor verdere afhandeling.

Over het boek
Zou dat niet geweldig zijn? Dat zoveel mogelijk mensen, en jij dus ook, het gevoel hebben te leven als een zondagskind? Dat het leven je energie geeft, je leven licht voelt alsof je gedragen wordt en je dus echt het gevoel hebt dat je voor het geluk geboren bent? Ik denk dat dat kan! Meer weten? Open dan de pdf of lees mijn blog.

€ 700,- euro naar de Health Foundation Limburg, Geestelijke Gezondheid!
Door de verkoop van het boek Noten gekraakt is inmiddels € 700,- euro overgeboekt naar de Health Foundation. Met dank aan alle lezers en kopers van mijn boek die hierdoor bijdragen aan de ontwikkeling van de PSY-MATE: een coaching-instrument om mensen met een psychiatrische aandoening weer controle over hun eigen leven te geven en langdurige medicatie afhankelijkheid te voorkomen.

Het boek: Noten gekraakt – leven als een zondagskind, is een feit!
De boekpresentatie is geweest. In de filmzaal van Mondriaan kwamen op 17 maart 2013 zeker 200 mensen dit bijzondere moment met mij vieren. Het was een geweldig feest zoals je misschien al ziet uit het overviewfilmpje.

Pechakucha filmpje
Bekijk de Pechakuchaopname die ik gaf op 20 februari 2013. Hier geef ik in 20 slides van 20 seconden een hele korte weergave van de boodschap van mijn boek geeft: The nut cracking princess

Lezing
Mocht je op zoek zijn naar een spreker over leven als een zondagskind, licht leven of het doorbreken van het taboe op psychiatrie vanuit het perspectief van de client, hulpverlener of familielid, mail dan voor meer informatie. Wil je een voorbeeld? Bekijk dan de lezing die ik gaf bij Miet en Griet.

Samenwerkingspartners
Mondriaan
Ik heb een samenwerkingspartner gezocht en gevonden: GGZ- Mondriaan. Omdat ik met het boek tevens het taboe op psychiatrie wil doorbreken, ben ik hier natuurlijk zeer blij mee! Samen met de drukkerij van Mondriaan hebben we ervoor gezorgd dat het boek een mooie vormgeving krijgt. Tevens zal de boekpresentatie bij Mondriaan plaatsvinden. We dachten eerst dat het boek rond de Kerst uit zou komen maar ik heb besloten dit te verzetten naar de boekenweek in maart 2013. Beter een kwalitatief goed boek dan houden aan een deadline en niet tevreden.

Health Foundation Limburg (HFL)
Ook heb contact met de Health Foundation, gebied geestelijke gezondheidszorg. Zij steunt medisch-weten­schap­pelijk onderzoek van het Maastricht UMC+. Dit doet zij door fondsen te werven voor het project: onderzoek naar psychotische stoornissen. Misschien beter bekend als ‘Op de pedalen voor psychose-onderzoek. Het onderzoek waar HFL geestelijke gezondheid op dit moment voor fondsen voor werft, heeft als doel de ontwikkeling van de PSY-MATE: een coaching-instrument om mensen met een psychiatrische aandoening weer controle over hun eigen leven te geven en langdurige medicatie afhankelijkheid te voorkomen.

Ik draag graag bij aan het doorbreken van het taboe alsmede aan het ontwikkelen van de psy-mate. Daarom heb ik besloten een vast bedrag per boek te doneren. Omdat de Health Foundation ook een rol speelt in het doorbreken van het taboe rondom geestelijke gezondheid, nemen zij mijn boek mee in hun programma en promotiemateriaal. Helemaal geweldig!

Van idee tot boek
In een blog schreef ik hoe ik op het idee kwam om een boek te schrijven. In de zomer van 2011 begon ik met schrijven. In juni 2012 had ik de eerste conceptversie af die ik, tijdens een schrijfweek in Oostenrijk in De Berghut, de wereld instuurde naar de proeflezers.

Tussen juni en september gooide ik de inhoud van het boek weer helemaal om met behulp van de adviezen van de proeflezers. Illustrators gingen aan de slag met concepttekeningen waardoor ik erachter kwam dat er helemaal geen illustraties in moeten buiten misschien een visuele weergave van mijn proces in het begin van het boek? Maar nee, ook dat gaat niet gebeuren. zelfs dat leidt alleen maar af van de inhoud en daar gaat het tenslotte toch om.

Vriendin Marie-Elle Stam gaf me een idee voor de kaft waarna we door mijn foto’s struinden en ons oog op de juiste foto viel. Designer Sjon Mobers ontwierp vervolgens de kaft en als toetje op de taart ging ik half september 2012 letterlijk de “hei” op (landgoed Roggebotstaete) met een aantal editors om het boek zover mogelijk drukklaar te krijgen, zie mijn blog hierover.

In november 2012 werd de laatste hand geslagen aan de tekst. Het voelde steeds beter dankzij de ontzettend fijne en kritische hulp van mijn editors Mariska Bosman en Karin Hoens. Voor eind november moest het namelijk bij de drukker liggen.

Toen begon het keuzeproces van keuze afmeting, lettertype, kaft, opmaak. Drie voorbeelden voor opmaak heb ik inmiddels ontvangen: klassiek, modern en anders. Keuzes, keuzes, keuzes! In januari kreeg ik een proefdruk. Toen kwam het echt op de details aan. Wat een mooi proces!

Wil je een boek bestellen of weten wat ik voor je kan betekenen? Mail voor info. Ben je benieuwd wat mensen over mij zeggen? Kijk dan op het tabblad mirtel. Geïnteresseerd in meer verhalen? Zie dan www.deeljeverhaal.nl of de facebookgroep deeljeverhaal.