Mirtel

3-luik-copy

Achtergrond
Ik ben in 1972 geboren, ben getrouwd met Erwin Vogels en heb twee heerlijke kinderen. Na het VWO volgde ik een MBO, HBO en WO studie in de geestelijke gezondheidskunde omdat ik al op jonge leeftijd geïntrigeerd raakte door het feit dat de uiterlijke wereld zo totaal kan verschillen met de innerlijke wereld. Want “Wat bepaalt nou dat iemand zich zo gedraagt, voelt en denkt?”.  Als je wilt weten wat mij bezig houdt, dan kun je daarover lezen op mijn nieuwssite.

Kwaliteiten
Mijn achtergrond zegt nog niks over waar ik goed in ben, want waarvoor zou je nu met mij in zee moeten gaan? Daarom heb ik gevraagd hoe anderen het contact met mij ervaren. Op de LinkedIn site staan recensies en hieronder staan ook reacties van mensen. Mocht je daar interesse in hebben, dan wens ik je veel leesplezier.

Hoe anderen mij ervaren

Peter Ros

“Een dag, een middag of een uur met Mirtel moet je jezelf echt gunnen. Haar oprechte aandacht, scherpe vragen en bijzonder empatisch analyserend vermogen fileren je…. maar altijd met een positief doel! Wat ik bovendien als bijzonder prettig ervaar is dat er geen sprake is van een agenda, een trucje of een lijstje. Er is slechts dat wat nodig is op dat moment en dat maakt het zo echt. Mij heeft het praktische, waardevolle en nuttige inzichten gegeven en dat in een paar leuke uurtjes!”

Peter Moors, eigenaar Locus Training en Advies

“Ik heb Mirtel de afgelopen jaren leren kennen als een dynamische en resultaatgerichte (interim) manager en adviseur. Ze is veelzijdig in haar aanpak van projecten en weet door haar werkwijze in moeizame veranderingsprocessen beweging te krijgen. Ze is in haar aanpak origineel, realistisch en eerlijk in wat mogelijk is. Bovenal is Mirtel een prettig mens om mee samen te werken.”

Karin Hoens

“Gesprekken met Mirtel gaan meteen de diepte in. Een van die gesprekken herinner ik me nog goed. Dat werd een life changing conversation. Mirtel stelde me wat confronterende vragen. Bij haar kon ik daar heel makkelijk eerlijk over zijn. Ik hoorde mezelf antwoorden geven en ik realiseerde me dat dat niet echt mijn antwoorden waren maar de ideeën die ik me had laten opleggen door anderen. Het ene na het andere kwartje viel. Ik was al die tijd vooral bezig geweest met verwachtingen die anderen mogelijk van mij zouden hebben, met aannames en niet met mezelf. De situatie die op dat moment speelde, heb ik meteen de nek omgedraaid.

De week daarna voelde ik me zo vrij. Ik mailde Mirtel jubelend dat ik nu wist wat ze bedoelde en dat ik wilde dat het voor altijd zo zou blijven. Haar nuchtere antwoord volgde: je kunt het niet vasthouden, alles verandert voortdurend. En dat bleek ook zo…Ik kan steeds beter in het moment leven, genieten van wat nu is en erop te vertrouwen dat ik de juiste dingen doe. Alles mag er zijn. En juist daardoor is mijn leven zoveel lichter geworden. Wat een ruimte geeft dat. Letterlijk! Ik moest daar echt aan wennen. En: het gat in mijn hart verdween. Ik weet dat Mirtel hier een belangrijke rol bij heeft gespeeld.”

Laura Lazzarini, eigenaresse van Delauro Bed & Breakfast

“Best wel vervelend zo’n dag met Mirtel. Je mag zelf bepalen wat je wil doen en hoe je het wilt, je mag de hele tijd over jezelf praten en je krijgt ook nog eens zinnige vragen voorgeschoteld.

Het vreemde is dat ik Mirtel helemaal niet kende en zij mij ook niet.  En toch was het een interessante en leuke dag waarbij ik weer heel wat wijzer ben geworden over mezelf en mijn doelen.
Op naar de volgende stap het realiseren van deze doelen. Inspiratie genoeg!
 
Graag tot ziens.” 
 
Bas van Ginkel
 
“Als ik het moet hebben over dingen die ik eigenlijk niet wil bespreken, beantwoordt mijn lichaam dat met hoofdpijn. En na eendagmet Mirtel had ik een gigantische hoofdpijn. Achteraf vraag je je alleen af waarom dat dan was.
 
Want Mirtel is lief en aardig. Weet precies wanneer ze even moet doorvragen en wanneer ze je naar een ander onderwerp moet laten switchen. Ze haalt precies die essentie uit het gesprek die je laat zien dat het allemaal zo erg nog niet is. Dat wat jij denkt en ervaart vanuit een ander perspectief eigenlijk best wel heel normaal kan zijn.
 

Dankzij Mirtel zie ik een aantal dingen nu in een ander licht. Ik heb een paar steekwoorden aan die dag overgehouden die mij helpen om dingen anders aan te pakken. Die mij helpen om beter in mijn vel te zitten en een waardevoller mens te zijn voor de mensen om mij heen.”

Carlien Rouschop

“Wat heeft Mirtel mij in een “Een dag met” gegeven: een verandering in verwachtingen en oordeel. Eerlijk gezegd, is dat een opluchting en hartstikke fijn. Het maakt dat ik weer anders kan kijken, voelen en denken en heeft me weer verder gebracht.

Mirtel, bedankt! Carlien”

Linda Loozen, destijds eigenaresse Bakkerij Gorissen

“Eendagmet was heel erg leuk !! Heb de spirit terug en daar ben ik je heel erg dankbaar voor!!”

Jan-Henk Bouman

“Eendagmet Mirtel is niet één dag met Mirtel, ze blijft daarna nog lang bij je. Niet fysiek, maar in je hoofd. De vragen die ze stelt neem je mee, dagen en weken later poppen ze weer op. Vragen die je verder helpen, vragen die dingen los maken die vast zaten. Eendagmet Mirtel is confrontatie met jezelf. Die uitdaging ben ik aangegaan en ze heeft me verder gebracht of zoals zij zal zeggen; ‘je bent dichterbij gekomen’. Eendagmet wordt zo Elkedagmet en dat is fijn.

Groetjes en bedankt JH”

Sandra Hoekstra

“Ik heb eendagmet eerst eens laten bezinken allemaal, zoveel nieuwe inzichten. Het was heel fijn om eens alles zo helder te krijgen voor mezelf. Je bent heel prettig gezelschap en hebt een scherp observatievermogen, rake opmerkingen en stelt juiste vragen. Erg bedankt voor je luisterend oor, het heeft me van een hoop dingen bewust gemaakt.

Bedankt voor de bijzondere dag!”

Cees v. Pagée

“Het was leuk je weer eens te spreken en zoals altijd inspirerend, ik zou als alternatief op je site zetten dat een lunch met Mirtel ook inspirerend is voor diegene die geen hele dag ter beschikking hebben.”

Nel Griffioen

“Wat ik heel krachtig aan je vind is dat je mede door je accent zacht overkomt en wat je zegt heel krachtig is. De combinatie van beide maakt dat de kans groot is dat wat je zegt aangenomen wordt. Je bent een mooi voorbeeld van: E= A x K. Omdat de kwaliteit [K] van wat je zegt goed is én de manier waarop je het zegt/toon/overkomen [A] ervaar ik je effectiviteit [E] hoog! En dat is een enorme gave!”

Marleen Brekelmans

“Luisteren zonder te oordelen, geen oplossingen aandragen, maar door de juiste vragen te stellen komt de ondervraagde zelf met oplossingen, de kracht waarop je dingen zegt (zie bericht Nel Griffioen). Door de manier waarop je de dingen zegt laat je iedereen in zijn waarde, geef je het gevoel dat je er mag zijn zoals je bent en ondertussen geef je iemand een zetje …”

Ans Koch

“Ik heb jou als collega, en wat later als ondersteunende bij het opzetten van ons bedrijf AanElKAar steeds ervaren als verwonderlijk realistisch, helder, concreet met veel ruimte voor onze eigen overwegingen en creativiteit.

Ik noem met opzet het woord ‘verwonderlijk’ omdat ik steeds weer verwonderd werd en word door jouw insteek en verrassende opmerkingen en tips!

Verwonderlijk ook hoe je steeds weer je eigen pad weloverwogen, spontaan én doordacht weet te gaan, en je doelen weet te bereiken!! Hier geef ik het woord ‘verwonderlijk’ de betekenis van verrassende creativiteit, kracht en wijsheid.”

Sonja Broekhuizen

“Zoals ik jou heb meegemaakt, o.a.: doortastend, open, eerlijk, oprecht, empathisch, intuïtief, invoelend.”

Astrid Toussaint

“Daadkracht, to the point, weet snel de vinger op de juiste plek te leggen, focus, empatisch”.

Eric Hendricks, loopbaancoach

“Mirtel heb ik leren kennen als een harde werker. Iemand met ambitie, drive en energie. Door deze eigenschappen weet ze mensen te enthousiasmeren c.q. mee te nemen in een ontwikkel/ groeiproces (inspireren). Ze valt op door haar gave snel een eigen visie te kunnen ontwikkelen en snel problematieken te kunnen doorgronden (ook sterk in “out of the box” denken). Deze komen tot stand omdat ze enerzijds behept is met een groot analytisch vermogen en anderzijds de vaardigheid van het methodisch werken/denken goed beheerst.

Ze weet deze via oplossingsgerichte coaching goed om te zetten naar haar werknemers en collega’s (vermogen tot delegeren valt hier ook onder). Ze legt verantwoordelijkheden daar neer waar ze thuishoren maar schroomt ook niet daar waar nodig “de strijd” aan te gaan.

Mirtel heeft een groot empatisch vermogen. Hierdoor heeft zij oog voor privésituaties en het functioneren van de mensen in haar omgeving (evenwicht)….en voelt zich daar vanuit haar rol verantwoordelijk voor.

Ten slotte wil benadrukken dat ik haar heb leren kennen als iemand die haar afspraken nakomt (betrouwbaar/ integer).”

 Hans Bruns

“Open, vrolijk, inventief, geen blad voor de mond, goed uitdrukkingsvermogen.”

Joke Janmaat

“Ik ken Mirtel als een warme en gedegen vakvrouw, uit de tijd dat zij nog in de hulpverlening werkte. Vervolgens zag ik haar een onderneming leiden vol geestkracht en aandacht voor een ieder. E.e.a. deed zij vanuit een diepe geïnvolveerdheid met de cliëntproblematiek.

Nu in haar eigen bedrijf kan ik gewag maken van een zeer positieve reactie van een cliënt die ik op Switchzin had gewezen, daar hij ook vragen had omtrent de bedrijfsvoering van zijn eigen adviesbureau. Hij was onder de indruk van wat haar meekijken hem had gebracht. 

 Ik weet dat zij waarmaakt wat zij aanbiedt.”

Anita Drenth

“Hoi ik ben Anita en ik wil jullie vertellen hoe ik vind dat mijn vriendin Mirtel in het leven staat. Mirtel en ik zijn al bijna 23 jaar bevriend. Behalve dat Mirtel een zeer slimme en mooie meid is:

 •  is ze een volhouder en vooral een aanhouder, want die winnen;
 • is ze een denker, wat haar minder emotioneel maakt, maar is ze absoluut niet gevoelloos;
 • is ze zeer goed in relativeren en analyseren;
 • heeft ze ook een meer dan boven gemiddeld kennis van mensen maar;
 • houdt ze ook zielsveel van haar honden en van haar man en kinderen, natuurlijk.

Verder heeft ze en doet ze nog veel meer, bijvoorbeeld:

 •  is ze ondertussen erg goed bezig met haar adviesbureau “SwitchZin”; 
 • zal je haar zelden of nooit op een (voor)oordeel kunnen betrappen en is ze bovendien zeer integer;
 • bulkt ze van de ideeën voor haar bedrijf en onderneemt ze dan ook allerlei initiatieven om te groeien en vooruit te komen.

Wat kan ik nog meer vertellen?? Ooh ja…

 • ze is een autobiografie aan ’t schrijven terwijl ze ook nog moeder en partner is;
 • het huishouden wordt door haar partner gedaan, hierdoor heeft ze haar handen vrij;
 • ze is als vriendin een heerlijke open en eerlijke meid. Ze is zeer sociaal en betrokken bij haar vrienden, vriendinnen en haar omgeving;
 • ze is behoorlijk koppig en tot op zekere hoogte een perfectionist;
 • ze is een planner en houdt niet van onverwachte situaties, ze heeft graag de touwtjes in handen;
 • verder is ze een zeer stabiele vrouw die weet wat ze wil en heeft ze het hart op de goede plek.

Als ik een bedrijf had en de klad zat er een beetje in of als ik niet weet welke kant ik op wil, dan mocht zij bij mij zeer zeker in de keuken kijken, want als je haar ontmoet voel je dat het goed zit en daarom wil ik tegen jullie zeggen: TRY BEFORE YOU DIE, IT ONLY GETS BETTER…”

Verder staan er nog diverse zakelijke referenties over het advies en interimwerk op  mijn linkedinsite.

Terug naar tabblad welkom. Bij het tabblad beeldverslag zie je interviews en presentaties die zijn opgenomen. Nieuwsgierig naar een #eendagmet, lezing, mijn boek of heb je een vraag? Stuur dan een mail.